ONDERHOUDEN - Kicken Tuinmeubelen
325
page,page-id-325,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.7,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive

Onderhoud Tuinmeubelen

 

Zo goed als alle tuinmeubelen hebben onderhoud nodig. In de gerelateerde artikelen vindt u de adviezen voor uw product. Daarbij staan ook de producten om u zo compleet mogelijk te adviseren. Zijn er verdere vragen over het onderhoud van uw product, neem dan contact met ons op.

Vlechtwerk Tuinmeubelen

Vlechtwerk ook wel wicker genoemd, zijn draden gemaakt van kunststof vezels. Het vlechtwerk heeft de uitstraling van rotan maar het gemak van kunststof. Vlechtwerk bestaat in diverse kwaliteiten en is een onderhoudsarm product. Vlechtwerk is weersbestendig, sterk en blijft lang mooi van kleur.

 

Hoe onderhoud ik mijn vlechtwerk tuinmeubelen?
U onderhoudt uw vlechtwerk tuinmeubelen op de hieronder beschreven manier:
Stap 1: Basis Reiniging
Maak uw vlechtwerk tuinset schoon met water en een mild sopje, gebruik eventueel een zachte borstel om viezigheid tussen het vlechtwerk te verwijderen. Let op, goed naspoelen met water zodat er geen zeep resten blijven zitten (want zeep is vet). Gebruik geen hogedrukspuit, de kracht van de straal kan het vlechtwerk beschadigen.
Stap 2: Hardnekkig vuil
Mocht u het vlechtwerk niet schoon gekregen hebben op de hier bovenstaande manier gebruik dan onze Vlechtwerk Reiniger. Deze Vlechtwerk Reiniger is speciaal gemaakt om diep ingetrokken vuil en vlekken te vewijderen zoals: Groene aanslag, bomenhars, vogeluitwerpselen e.d.
Stap 3: Beschermen/Behandelen
Tevens is het goed om uw vlechtwerk tuinmeubelen te beschermen met onze Vlechtwerk Beschermer. Deze Vlechtwerk Beschermer heeft een UV-filter ter voorkoming van verkleuring en veroudering van het vlechtwerk.
Stap 4: Beschermhoes
Voor het behoud van uw vlechtwerk set is het verstandig om in de wintermaanden een beschermhoes te gebruiken. Hierdoor blijft de set schoon en langer mooi. Het is belangrijk om eventuele kussens droog op te bergen.

Aluminium tuinmeubelen

Aluminium is een bijzonder metaal, het is erg licht en sterk. Aluminium is een duurzaam product en is bestand tegen corrosie. Aluminium tuinmeubels zijn onderhoudsarm en erg makkelijk in gebruik.

 

Hoe onderhoud ik mijn aluminium tuinmeubelen?
U onderhoudt uw aluminium tuinmeubelen op de hieronder beschreven manier:
Stap 1: Basis Reiniging
Maak uw aluminium tuinmeubelen schoon met water en een mild sopje, gebruik eventueel een zachte borstel om viezigheid te verwijderen. Let op, goed naspoelen met water zodat er geen zeep resten blijven zitten (want zeep is vet).
Stap 2: Hardnekkig vuil
Mocht u uw aluminium tuinmeubelen niet schoon gekregen hebben op de hier bovenstaande manier gebruik dan onze Aluminium Reiniger. Deze Aluminium Reiniger verwijderd eenvoudig diep ingetrokken vuil en vlekken, waaronder groene aanslag, bomenhars en vogeluitwerpselen.
Stap 3: Beschermen/Behandelen
Tevens is het goed om uw aluminium tuinmeubelen te beschermen met onze Aluminium Beschermer. Deze Aluminium Beschermer met UV-filter is ter voorkoming van verkleuring (dof) en veroudering van het materiaal. Tevens biedt het een langdurige bescherming tegen het aanhechten van vuil en vlekken, waaronder vogeluitwerpselen, kalkaanslag en groene aanslag.
Stap 4: Beschermhoes
Voor het behoud van uw aluminium tuinset adviseren wij om in de wintermaanden een beschermhoes te gebruiken. Hierdoor blijft de set schoon en langer mooi. Het is belangrijk om eventuele kussens droog op te bergen.

Polywood tuinmeubelen

Polywood is een vrij recente ontdekking in de tuinmeubelbranche. Het product is 100% kunststof. Polywood is qua structuur hetzelfde als kunststof maar heeft de look en feel van echt hout. Bij extreme temperatuursverschillen kan er tijdelijk uitzetting of krimp plaats vinden.

Hoe onderhoud ik mijn Polywood tuinmeubelen?
U onderhoudt uw polywood tuinmeubelen op de hieronder beschreven manier:
Stap 1: Basis Reiniging
Maak uw polywood tuinmeubelen schoon met water en een mild sopje, gebruik eventueel een zachte borstel. Let op, goed naspoelen met water zodat er geen zeep resten blijven zitten (want zeep is vet). Gebruik geen hogedrukspuit, de kracht van de straal kan het polywood beschadigen.
Stap 2: Hardnekkig vuil
Mocht u het polywood niet schoon gekregen hebben op de hier bovenstaande manier gebruik dan onze Polywood Reiniger. Deze Polywood Reiniger is speciaal gemaakt om diep ingetrokken vuil en vlekken te vewijderen zoals: water-, wijn- en vetvlekken.
Stap 3: Beschermen/Behandelen
Tevens is het goed om uw polywood tuinmeubelen te beschermen met onze Polywood Beschermer. Deze Polywood Beschermer heeft een UV-filter ter voorkoming van verkleuring en veroudering van het polywood. Tevens voorkomt de Polywood beschermer het aanhechten van vuil.
Stap 4: Beschermhoes
Voor Polywood Tuinmeubelen adviseren wij om géén beschermhoes te gebruiken. Door het gebruik van een hoes kunnen er vlekken in het polywood ontstaan.

Natuursteen

Natuursteen (graniet) is een natuurproduct, het kan uit verschillende landen komen zoals: België, Italië, China en India. Natuurstenen tafels worden uit een massief blok natuursteen (graniet) gehaald. Natuurstenen tafels zijn zeer sterk en weersbestendig en is een onderhoudsarm product.

Hoe onderhoud ik mijn natuurstenen tafel?
U onderhoudt uw natuurstenen tafel op de hieronder beschreven manier:
Stap 1: Basis Reiniging
Maak uw natuurstenen tafel schoon met water en een mild sopje, gebruik eventueel een zachte borstel om viezigheid te verwijderen. Let op, goed naspoelen met water zodat er geen zeep resten blijven zitten (want zeep is vet).
Stap 2: Hardnekkig vuil
Mocht u uw natuurstenen tafel niet schoon gekregen hebben op de hier bovenstaande manier gebruik dan onze Natuursteen Reiniger. Deze Natuursteen Reiniger met polijstbestanddelen is speciaal gemaakt om eenvoudig vuil, wijn- en vetvlekken, vogeluitwerpselen, kalkaanslag (kringen) en andere aanslag te verwijderen.
Stap 3: Beschermen/Behandelen
Tevens is het goed om uw natuurstenen tafel te beschermen met onze Nano Natuursteen Beschermer. Deze transparante Natuurstenen Beschermer van nanotechnologie biedt een langdurige bescherming tegen het aanhechten van vuil, wijn- en vetvlekken, vogeluitwerpselen, kalkaanslag en groene aanslag.
Stap 4: Beschermhoes
Wij adviseren om geen beschermhoes te gebruiken over natuurstenen tafels. Dit om vlekken te voorkomen.

Teak tuinmeubelen

Teakhout is een van de beste houtsoorten. Dit komt doordat het hout van nature vele oliën bevat. Er zijn veel kwaliteitsverschillen in teakhout. Er is jong teakhout (lage segment) dit hout is ongeveer 25 jaar oud, het is poreuzer en minder vet. Teakhout in het midden segment is ongeveer 40 jaar oud, het heeft een sterkere en vettere structuur vergeleken met jong teakhout. Hoge segment teakhout is ongeveer 60 jaar oud, dit teakhout is het vets en heeft de dichtste structuur.

Hoe onderhoud ik mijn teak tuinmeubelen?
U onderhoudt uw teak tuinmeubelen op de hieronder beschreven manier:
Stap 1: Basis Reiniging
Maak uw teakhout tuinmeubelen schoon met water en een mild sopje, gebruik een aluminium spons om de viezigheid eraf te scrubben. Let op, goed naspoelen met water zodat er geen olie en zeep resten blijven zitten. Gebruik geen hogedrukspuit, de kracht van de straal tast de bovenlaag aan (teak wordt ruw).
Stap 2: Hardnekkig vuil
Mocht u het teak niet schoon gekregen hebben op de hier bovenstaande manier gebruik dan onze Teak Reiniger & Hersteller. Deze Teak Reiniger & Hersteller is speciaal gemaakt om diep ingetrokken vuil en vlekken te vewijderen zoals: water-, wijn- en vetvlekken.
Stap 3: Beschermen/Behandelen
Tevens is het goed om uw teak tuinmeubelen te beschermen met onze Teak Beschermer. Deze Teak Beschermer voorkomt het verweren en snel grijs worden van het teak. Tevens biedt het een langdurige bescherming tegen het aanhechten van nieuw vuil. De polymeren in het product maken het teakhout waterdicht, maar laten het nog wel ademen zodat er geen zwart aanslag in het teak komt.
Stap 4: Beschermhoes
Voor teakhout Tuinmeubelen adviseren wij om géén beschermhoes te gebruiken. Door het gebruik van een hoes kunnen er vlekken in het teak ontstaan. Deze vlekken kunnen er weer uitgehaald worden doormiddel van het stappenplan.